Tuesday, January 25, 2011

++SeMuA nAk nAiK++

salam semua...

berkurun tak update blog...taun lepas last...ceh mcm lama sgt taun lepas hahha erm taun ni tak post entry pun heheh maleh ler...byk citer tp ntahler...huhu apa2 pun selamat taun baru yerk...moga2 taun ni byk rezeki tuk kalian semua jugak buat sya sekeluarga...

dh msuk taun baru ni perkara pertama yg aku buat adalah
BUDGJET 2011
erm story last yeaR nye bugjet agak kritikal...erm tp masih leh kawal lagik...mujurlah sya adalah menteri kewangan yg hebat lalalalal terpuji lak...heheh tuk bugjet taun ni hmmm aku dh wat list dh...tuk memudahkan segala urusan mcm biasa aku main kutu..heheh join venture ngn yayong heheh so leh wat pengiraan semua...

so berbalik pada tajuk entry...semua naik...aku sbgai menteri kewangan merangkap suri rumah yg berwawasan agak pening jugak bila brg2 naik...yg menjadi persoalannya gaji tak naik2...ckp byk boleh la...hampa menteri2 gaji ribu riban...aku bukanlah nk sokong atau nk bangkang mana2 parti sbb bg aku yg mana baik aku sokong yg mana tak baik takder lah aku sokong...org kata aku tgh2...

tension dgn harga brg yg ntah paper melambung naik...isu minyak la...bwg lah...yg pelik bwg pun jd isu..takkan dik kerana india banjir satu dunia kene jugak...mesia pun satu bwg tu bukan ker leh tanam...nk eksport watpe...hishh tak paham tuil...dh lah bwg ngn minyak tu bahan asas lam masakan..aduih huhu bukan takat bwg gula pun naik jugak...haish mujurlah aku ni bukan pemakan gula yg tegar hahaha

yg lagik satu hal plak minyak kete sat2 naik sat2 naik...apa deme ingat kita ni byk duit ker...dhlah kete tu skrg adalah satu keperluan yg agak penting...aduih..mmg kene balik zaman JEPUN balik naik basikal...ntah bila hal2 cmni akan setel...aku sekali lg sebagai suri rumah yg berwaawasan mmg tendion dgn hal2 cmni..kdg2 tak logik langsung bila harga brg2 naik...hello en kerajaan lau nk naik harga barang sila naikkan gaji 100% ok! bru rakyat puas ati...huh

baru2 ni aku g beli barang dapur...beli brg bapa je dh cecah rm80...haishh cmner lah nk buat ye tak...gaji byk pun lau brg mahal sama jugak...lagik ciput apatah lg...huhu apa2 pun aku bersyukur dgn rezeki yg ada cuma tu lah kan kerajaan harus pantaulah semua ini...mujurlah skrg aku kurang mkn dgn en suami *kunun2 diet hahaha oklah harap2 anda semua kwal perbelanjaan k...lau nk ikutkan duit kuor cm ayor lajuuuu je huhu bg sari 10ribu pun aku leh setelkan hahaha


p/s: ujung minggu ni aku nk gotong royong dgn en sam di belakang umah nk wat FARMVILLE..pokok kunyit dh tanam, nk tanam cabai, nk coba tanam bawang hahaha then nk tanam ubi kayu...mkn ubi katu cicah sambal,,,balik pada zaman JEPUN...then g jalan2 ke mana naik BASIKAL...okey! takdo nk poning2 palo abis cito hahahaa huh


nk plak mkn ujan2...ahahaa terbaikk menu ni hahhaa

3 comments:

::LiYa:: said...

aku hampir2 nak post n3 psl ni gak aritu!hahaha...
yup!kite da keje,da ade fmly,mmg terase sgt bile brg naek.sume bende naek.wahal gaji kat takuk tu jugak.
aku ni da nak ade bb,lg la pening.expenses meningkat melampau kot.aku rase,lepas ni kan,kite yg stakat makan gaji ni mmg tak cukup nak menyimpan.duit yg ade cukup2 tuk tampung idop stiap bulan...sian anak2 kite nti!

('',)MiSs mRs.SaMsOL said...

huhu sbb aku sgt tidak puas hati huhu ntah papa ntah...mcm aku ckp bukan isu politik yg timbul kat cni...lau 2-2 koje pun still tak cukup...aku ni kawal nafsu berbelanja jerk...huhu apa2 kene buat list betuil2 ye tak...gaji ribu riban pun lau brg mahal tak mendatangkan apa2 keuntungan di situ...esk anak2 mmg kita kene ajar saving cm aku menabung dlu hehehe

('',)MiSs mRs.SaMsOL said...

apa kata ko pos gak entry tu untung2 der org gomen baca hahaha sila2 dialu2kan hehehe