Tuesday, December 27, 2011

++McM2 Yg BerLaKu++


salam semua....

byk nk di update..tp mcm2 yg berlaku....

gembira, suka, duka, sedih, pilu, terluka...semua ada...

will upadate later...

Thursday, November 17, 2011

++RaGaM BbY sENiOr++


lega rasa ati bila chenta hati dh baik demam...dpt ubat dia okla...mkn panadol sepapan pun tak ok...apa hal kan...berkat bebelan misi garang hahaha aku sgt garang ok...

hehehe sbb dia jrg sakit kan skali sakit mau pengsan aku

owh abg...syg happy abg dh sembuh...bru leh tgk dia senyum...n yg takleh blah bila dh sihat tu apa lg mulala menyakitkan ati aku hahaha *nyakat aku smpai aku geram hahah smpai aku kata kat dia

''abg ni bila sakit susahkan ati syg huhu bila sihat mulala sakitkan ati syg''

n dia leh wat muke mr beans dia hahah okey abg...apa2 pun i love u muahx

since dia dh ok brula g date...plan nk g potong ambut...ambut dia n ambut sya...pernah ckp kat dia nk kerintingkan ambut balik...dlu asal ambut kerinting tp takla kerinting sgt...

n en bam setuju...so smlm dgn ujan lebat g jugak gunting ambut...dia soh buat jugak...so kata suami wajibla ikut kan...cntik tuk suami :)


aslnya sya nk mcm ni...


n mcm ni gak...tp en suami soh buat kerinting halus sikit...

pulak...so ikutkan aja heheh asal dia suke...

dia yg nk tgk aku hari2 kan hehehe

at last ambut aku telah di transform jd cmni...


perh aku der mcm helly berry ka?? hahaha


ok aku nk simpan bg pnjng cmni...tak payah ikat n tak payah sikat hubby kata...

just pakai moist cream n lotion ambut...


kalu ikat jd cmni...wah sexy gitu....

sexy pada en sam je yerk...wajib lah kan...hehhe

at last aku dpt gelaran baru hahah


ezllyn hehe dengar kata minah ni pas mndi mmg dia tak sikat ambut biar cmtu je ambut dia...just pakai lotion ambut...

owh pasni umah aku tak penuh dh dgn ambut yg sepah2...haha kat umah bolehlah biar ambut cmtu je...kang dpn mak mentua aku mau tekejut mak mentua aku haha + ank2 buah abg sam lari lak hehe

n paling genrun nnti si cepot panggil aku

''umi antu kak limah''

hahah :P

p/s: nk soh abg sam buat ambut hafiz haha baru padan kui2... :P

Tuesday, November 15, 2011

++CiNTa HaTi SaYa++


lama tak citer pasai bam bam saya ni...

last 2-3 days dia demam...jumaat sbtu n ahad bam bam sya ada koje di taman tasik taiping..

mybe dia kene ujan kot...tp sya tau...dia ni kalu lwan cakap sya nah ni lah balasannya....sorry abg syg dh ckp kan org kole mmg berdaulat muahahaha kole kangsor bandar di rajalah katakan heheh

ahad tu before g setelkan keje dia dh bersin byk2 kali...erm tau sgt en bam sya ni kene ujan skit je dh mula la selsema...mula ingat sbb ujan bila kene ujan je mmg dia otomatik bersin berulang kali....ingat aku yg tak kuat upenya dia lg tak kuat antibodi haha *bugjet macho je heheh sorry again abg...so dh tau dia ni mmg pantang kene ujan sikit....owh abg heheeh

so mybe dia kene ujan byk kali kot sbb skrg musim ujan...*dia tak brani ckp dgn sya haha sbb saya adalah misi yg sgt garang org perak kata cengee' haha balik koje aku amik dia kat kedai mkn msuk kete dh menggeletar kaw2...ah sudah...mmg sah demam dh ni

ni hasil balik2 umah dia kata sejuk gigil2...aku plak yg cuak...


malu sya amik gmbar dia *poyo hehe


simut toto 2 lapeh okey...kipas tak bukak

*aku hangat pijoo wei hehe

tgh2 mlam aku dh tak lena tido...panas badan dia aku tak tau bapa...aku rasa mau 40'c terkejut mak hokey dia letak tgn kene tgn aku msa tido terus aku sentak jaga mcm kene cerek panas...siang ok bila mlm tgh2 malam mula...risola kot denggi ke apa sbb skrg nyamuk sgt2 byk..bapa malam aku tak tido lena sat2 jaga rasa badan dia...smlm kul 3 pg aku jaga sbb terkejut bdannya panas sgt...lap2 satu badan dgn air...haish susah ati huhu sok2 ada ank cm ni mmg kurus aku sbb susah ati..cmtula mak2 kita dlu jaga kita kecik2 kan...riso kot kene tarik ke...

at last arini pakse jugak bwk g klinik nk cek...makan panadol dh sepapan tp tak okey gak...so gunakan khidmat cik zai *mujur cik zai cuti..so en bam kene ikut sbb nk cover macho ngn cik zai hahah tu mujur tak ajak misi hasnah (mak aku) *lg garang hahah kalu aku nk bwk mmg tak lah dia g...

tgh tggu nk amik darah sbb takut denggi...


msa check ni dia tak demam lak...37'c


time amik drah...muke je macho ni *berlakon...padahal peluh dh lenjun baju...sama cm jae...ngata aku lagik hahah lembik la apala...kene kat sendiri baru tau muahaha amik kau


cobaan pertama & kedua...tidak berjaya


cobaan ketiga oleh JM zai *makcik aku cik zai


msuk tp darah tak kuar...amik kau abis lah abg sam heheh aku gelak2 sbb kelakor tgk muke dia hehehe abg2 lawak sgt....muahx


tahan sakit...aku tgk pun sakit huhu


tgk muke dia takut heheh aku dh kekek2 gelak lat luar...sebnarnya pict ni cobaan ke 4 kerana uratnya tak nmpak...pelik...bdan je gagah urat nan ado?? heheh mula2 aku dok luar tp sbb pertama kali dia demam teruk so i masuk je amik pict heheh

dek kerana byk kali cubaan tetiba dia nk pitam...mukenya pucat...tgn putih dh tak nmpak darah dh...sgt2 pucat ok...dia kata nk muntah...aku pulak cuak nk nanges huwaaaaaa bwk g bilik air dia dok diam je...mula aku gelak dia kata jgn gelak *sbb aku taknk bg dia pengsan tu aku gelak..tetibe dia diam serius je

mak ai aku sgt2 lah takut...terkejut aku wei...tgn kaki bdan semua dh sejuk *ala2 tgk org dh mati serius tak tipu...atgn dia pucat sepucat2nya...*takdan amik gmba dh sbb gabra huhu aku nk nanges dh...mmg nanges kot huhu aku kata ok ke abg...dia diam je...smpai MA g kat dia last2 check kat tmpat menunggu je...tak msuk dlm pun check...

hai abg...aku nk gelak pun ada ngn cik zai...at last aku n cik zai pk dia mybe terkjut tgk darah dia kene amik tu sbb dia pitam + cubaan smpai 4 kali...owh abg kamu buat sya punya jantung berdetak laju ok...huhu


nah hasil checkup td...amik kau...lengkap ubat...

abg2...jgn buat itu mcm lg maaa sya sgt takut huhu mujur bwk cik zai kalu syg sorang ngn abg mau aku plak pengsan huhu cepat sembuh k...dh byk ari syg tak ggit tgn abg...

mok mok sayang kamu my bam bam muahx...cepat baik tau lama tk gaduh manje ngn abg

Sunday, November 13, 2011

++SaYa dH aDa kWn++


alhamdulilllah...sya dh dapat kwn...2 thn saya tggu akhirnya sya dpt juga kwn...twin lak tu heheheh inilah kwn baru saya....

l
l
l
l
l
V


kwn pertama heheh

PUAN IZANI AZLAN

3.05PTG



cntik kan...eheheh



dgn cinta hatinya...

en hilal A.K.A. abg mawi heheh



sya suke moment ni...sgt2 sukeeeeeeeeee



kwn ke-2

PUAN NOR IRATUL MUNIRAH MAZANI

5.15 PTG



MR N MRS LING :)


dgn low kong nya

ANDRE LING



fotoshoot outdoor



dayang hehheeh



ooo si ikan kaloii heheh



nice pict *kredit to zetty heehe

taraaaaaaaaaaaaaaa




apa2 pun tahniah pada kedua2 my besties ni...aku doakn korang bahagia k....aku sgt suke sbb dh ada geng hureyyyyyy

p/s: owh maaf yerk kwn2 di FB sbb sya bikin status gempak...skali lg sya tegaskan disini...sya TIDAK SMA SEKALI menceritakan perihal umahtangga sya *tak kisah apa berita skali pun di FB....sbb FB tu dh bukan private lg...lgpun FB aku suke aku ler nk status apa kan hahahha so jgn buat andaian yerk...tp baguih gak...tu satu doa kan kalu sya wat status gempak2 hahaha TQ

Friday, October 14, 2011

++SeLAMat HaRi LaHiR CiK aRe++


hehehe lambat lak nk publish entry ni....

11 10 11

eceh....cabtik tarikh heheh tp syg umur awak bukan 10 thn hahah tp dh suku abad 25 thn heheheh

jangan mare...owh saya dedicated ni untuk kwn baik baik sya *byk baik tu banjer aku muahahahha erti baik adalah kwn susah sng...aku susah ko ada ko susah aku aku...aku sng ko ada ko sng aku ada *even nnti ko dh ada tittle ENG jgn lupa aku tau...cukuplah some dr kalangan kita yg lupa kat kita huhu

so pada ari itu sya dengan new skill heheh iaitu buat choc...buat je mkn idak...so tukang mkn ko hahahah mlm sebelum arijd ko aku gigih wat smppai kul 1 pg heheh hebat tak aku?? bukan nk tunjuk atau riak...kerana kasih pada seorg sahabat :) buat jela tak tau sdap ke tak...ko mkn jugak hehehe *ke jaga ati aku hahaha


gigih menyiapkan nya...siap draft cmner nk susun wahaha cobaan pertama maaf agak comot heheh


ok dh siap packing...siap renda bagai...haahha lehlah pasni bg gift
pda kwn2 yg ingat kat aku


extra gift...amik mkn smpai muntah hahah :)

dh siap ready2 semua saya buat special delivery tuk cik are...dlu cik de skrg cik are plak haahha bulehla wei heheh

TARAAAAAAAAAAAAAAAAA



kemain gemor yerk...hehehe sonok tak?? terharu tak??? kui3...aku tak de duit nk beli hadiah...jd aku bg hadiah kemahiran aku hehehe *duit gak ni heheh harap ko suke k...

lepas tu kita g mamam kek...biarla org nk kata kita gemok pun kan hahah *ko la bukan aku hehhe aku ada korset bru leh pakai hahaha :P


amboi smpai dua...hahha sja gempak...cheese cake aku punye hahaha sedap ooo

sizzling mee jugak muahahah mkn mkn pastu kayuh beskal sebulan non stop muahahah

heheh oklah pura...aku doakan semoga ko panjang umur n murah rezeki hendaknya...soal REZEKI, JODOH semua di tangan NYA...kita berdoa sama2 k....semoga permudahkan segalanya...

aku doakan ko akan dpt pekerjaan mengikut bidang yg ko amik....jangan lupakan aku...aku tak mampu nk jd cm ko hehehe nnti ko dh kaya jgn lupa aku....sok2 aku ada anak
takat STROLLER MACLAREN apala sgt kan ko belikan kat aku...*aku tuntut ko yg jnji dlu muahahah giler demand hehehe

ok syang...nnti kita plan our party...demi kasih syg kwn pada kwn hureyyy BBQ, STEAMBOAT...VELVET KEK...COKLAT KEK....perhhhh sebut jela mkn nnti hehhe :P


owh ya ni hobby baru sya...dah giler wat coklat plak....yg pelik tak bapa nk mkn...buat je heheheh mkn sikit2 je...just sonok sbb leh wat gift bg pada sapa2...


owh gmbar selingan....tuan blog yg on diet...amacam???
pp still tembam gara2 en sam suke cubit pp...gambar act je erk heheh :P

P/S: zetty kamu plak pasni...heheh yg lain2??? hmmmmmmmm what u give u get back...sekian!

Friday, October 7, 2011

++HoMeWoRk 2++

day 2- The meaning behind your blog name

blog ni mula2 nya suke suki je buat...sbb kwn ramai ada blog..men taram je buat tp hampeh tak pandai guna...hahah since jan 2009...dan dibiarkan mati di situ hehehe

erm kebetulan kat sek manong dlu cikgu azam (dh arwah dh...miss u cikgu) dia wat LADAP sal blog ni...so belajar dgn dia dr situ...so idupkan balik blog i heheh maceh cikgu...ilmu cikgu saya kongsikan pada yg lain jugak....

nama tu erm nmpak jiwang kan...suke ati ler kan aku nya blog muahha tu tnda aku syag semua so aku leh citer apa saja aku nk citer except sal politik kutuk2 *kang tak pasai2 kne gam lak...tak kose mak okey!! baik mak citer sal kwn2 mak,abg sayang mak...heheh

so nama blog ni adalah spontan je..men taram je...ada yg kata nama blog kemain jiwang...suke ati ler hahah jnji aku tulis aku nya citer bukan citer laki kome ahahha :) sekian...

Wednesday, October 5, 2011

++HoMeWoRk 1++

lama gler tak update blog hehe :) skrg byk keje lain so blog terpaksa di anak tirikan jap heheh :)

so nk cuba buat buat homework 1 dlu....meh mula kan :)

day 1- Recent picture of you


blog i suke ati i lah kan...hahah pict ni baru tk baru lah almost 1 month yg lepas...
org kata aku makin bulat???
so ada aku kesah??? ada aku mintak beras dr kome?? takde kan?? kan???
do i care??? ini tanda aku bahagia dgn abg sam syg sya....sekian muahahah

15 interesting facts about yourself

15 je?? bg lebey buleh?? muahahah

1. cantik (mmg pung!!)
2. comel (laki mak yg ckp hokey...)
3. suke msk
4. suke makan *dh msk makan ler apa lg
4. suke nyembang
5. suke membebel...*maap yerk abg sam
6. suke ggit tgn en sam, ammar n aswad *kui3 sbb geram heheh
7. pendengar yg setia *penyimpan mohor besar byk rahsia (buleh buat buku kot)
8. syg sgt kat abg sam sya
9. syg kwn2 sya *even ada diantara mereka yg jrg ingat sya
10. garang *yeke
11. suke pendam msalah n tak suke tunjuk mslah even dpn en sam n kwn2 *happy je
12. bg kwn2 mkn *hahah so far deme idup lg smpai skrg heehe
13. suke g jalan2..jalan je even poket kosong muahahah
14. aku tak kaco ko so ko jgn kaco aku *tak suke amik tau hal org yg tak penting tp kalu amik tau hal aku siap!!!
15. penyayang...baik hati...ambil berat

okey sekian...kang letak byk2 ada yg berbulu baca :) smbung homework 2 nnti

Monday, August 22, 2011

++RAyA DaTAnG rAmaDhAn PerGi++


cepat sungguh msa berlalu.....tup2 SYAWAL nk menjelma....dlu msa kecik2 kemain seronok bila nk raya.....skrg ni umur dh makin meningkat rasa sedih plak bila RAMADHAN nak meninggalkan kita.....yela dh msa stage suku abad ni kenelah matang skit bab2 ni...bak kata lagu fauziah latiff
''TUA MENGEJAR KITA''

raya skrg ni seronok pada kanak2 je....sonok kan jd kanak2 tal payah pk apa...pk happy je main je...bila dh cecah umur cm skrg mcm2 nk pk...haishhh itu ini sana sini.....teringat kecik2 dlu arwah abah smangat bwk kami adik beradik beli bju raya...dlu2 tmpat wajib taiping the store....then buke pose kat bomba tepeng mkn yong tau fu heheh...kalu kat ipoh kat area kamdar...buke pose kat taman tkk....owh memori yg sgt indah.....tak taula bila en sam jd bapa nnti rasanya sama cm arwah abah...sbb dia adalah klon abah... :)

tahun ni persiapan cm tak meriah...ntah la aku pun tak tau...hehhe bab2 kuih aku tak byk beli....buat almond london mmg wajib...taun ni tak buat pun cornflake...tak taula malas melanda...oder kuih pun skit2 je...yg mmg sedap je...bwk balik kg...bwk umah mak...

taun ni giliran kampung en sam....2 hr before raya kami akan balik..then raya kedua balik kuala plak....shopping raya belum lagi...tp dh survey...ingat sebelum lik kg nk terjah tmpat yg di survey....tema taun ni tak tau lg...kene tgk mood boss heheh mybe sebelum balik kg nk makeover umah...dh bising kat abg sam nk ubah kedudukan....bosan sma je...mood pun takde dh...kali ni nk pakse buat...brg2 dh ready dh...erm umah sewa ni m maleh nk kemas...tp bohsan gak...insyaallah taun depan leh dpt umah baru...

hmmm peruntukan tahun ni alhamdulilllah...rezeki bertambah...taun ni rezeki ramdhan sgt2 byk.... :)

ingat nnti mau g window soping dgn syafura hehehe :) oklah jmpe nnti...selamat hari raya n maaf zahir dan batin dr

saya kami dan dia serta en sam :)

Thursday, August 4, 2011

++SeLAmAt PoSe++


masih tak terlambat lagi sya ucapkan pada semua
''SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK''

mohon maaf andai ada terkasar bahasa dlm blog ni...diharap ramadhan kali ini penuh makna buat semua...


Tuesday, July 19, 2011

++KaU pErGi JuA++


AL-FATIHAH

MUHAMMAD ADAM AHNAF B ABDUL RAHMAN

03/05/2011 - 15/07/2011

saya n family mentua msih lg bersedih dgn kehilangan si kecik ni...tak puas lg nk manja dgn dia...huhuu

last 2 weeks bru je wat kenduri cukur jambul kat dia...msa tu dia dh start batuk dh..mcm biasa aku mmg suke amik gmbar ank2 buah ni sbb nk bg achu dia nun di jordan tu tgk..gambar kali ni gamabr terbaru dia botak..nmpak sgt berisi muka dia...

adam lahir tak ckup bulan..7month++ lahir kecik je 1.75kg...msa dia mninggal umor dia 3bulan (berat pun dh cecah 3kg++)...huhu manalah kak na (mak dia tak sedih) sbb smpat jaga dia belai n manje ngn dia...kak na adalah kak ipar sya (kakak en sam) sedih sgt tgk kak na...sbb kak na ni jenis yg happy gelak2..nk plak bila dh join venture dgn adik2 ipar n kak iparnya (termasuk aku)

msa kamis lepas (14hb) ptg tu kami g tgk arwah...tp tak leh msuk jmpe sbb mak n ayah dia je leh msuk...so kak na kuar kat luar smbang ngn kami...kak na nangis sedih tgk dia...dia kata adam kene msuk tiub nyusu kat tiub...aritu adam tak tido pun...mata ke ats je riso kak na...demam plak tu suhu 40..sian sgt...terkilan sbb tak dpt tgk dia...

kami pun blik umah cm biasa...ikutkan en sam ajak lik kg tp kebetulan adik sepupu dok di umah sbb mak dia kusus..sya ckp ngn en sam takde apa2 lah adam msti baik nnti...aku lak dok tingat tak dpt tgk adam smai termimpi2 dok main ngn dia..pukul 4pg mak kol bgtau adam dh pergi...sentapnya hati sya huhu..sedih sgt huhu nk terus blik kg pun susah sbbnya bdk2 ni nk ke sek...nk tknak kene tggu kul 7 bru leh lik...

smpat jugak bukak fb sbb nk msg adik...adik terus kol..apa lg nangisla sya huhu sya bru je msuk gmbar adam terbaru di fb pada rabu...smpai kg lebey kurang jam 8 lebey...sdih sgt tgk kak na...tgk arwah mukanya bulat bersih tenang je...makndak plak yg nangis sgt...sbb makndak selalu cium2 dia...huhu yg sedih rupanya adam tak smpat pakai bju makndak bg...huhu

ari ahd mlm kat umah tggl aku ngn mak mentua je...kami dok smbng smpai kul 12 lebey...aritu kami smbng byk...kak na msg kat aku tgh2 smbnag ngn mak..dia kata dia sedih tgk brg2 adam..dok byg dia tido je..kak na siap tnya kat aku (tak pernah2 dia tnya) makndak bila nk ada bby...amik lah semua brg dia...waaaaaaaaaaaa mau tak banjir...huhu paling sedih kak na kata bju merah adam tak smpat pakai lg...huhu dia kata dia sedih tp dia redha..tak puas peluk cium dia lg kak na kata...mak mentua aku pun sdih aku bgtau msg kak na...sebenarnya last year ank kak na meninggal juga sbb lahir tak cukup bulan...meninggal after born..mungkin tu tak terasa sgt sbb tak smpat jaga..tp adam smpat kak na jaga 3 bulan...huhu di sini sya da ceritakan...bygkanlah perasaan kak na...yg sedih bby adam ni ank last dia sbb dia dh ikat after 3kali operate...jd itu lglah yg paling sedih...ingatkan lehlah dia jaga adam...harap kak na n abg man tabah...insyaallah mereka tggi kak na di sna...kak na tnya gmbar adam leh cuci tak?? mak mentua sya kata nnti2 lah dia soh sya cuci sbb bru lg...nnti sya akan cuci n buatkan satu album tuk kak na simpan sbgai kngan.. (kak na takde pun sekeping gmbar adam sbb aku je yg amik gmbar dr hp n dg cam)

n buat pertama kalinya mak mentua aku tnya pada aku (mak tak pernah tnya sbb dia tau soalan ni sensitif) mungkin sbb berkaitan msg yg kak na tnya aku n aku pun terangkan pada mak seperti yg tertulis di enty ni betapa bertuahnya sya sbb mak mentua sya sgt2 supporting n memahami...dia kata takpalah nnti adalah rezeki...aku lak dok tahan mata dr banjir...huhu

sya sgt2 syukur sbb mentua sya memahami n suami yg sgt menyokong sya..

p/s: semasa menulis entry ni mood saya sgt2 lah down...tabahkanlah hati ku YA ALLAH!

Tuesday, June 21, 2011

++HoMeWoRk++


lama tak update blog...selepas berjalan blog *blogwalking...terbaca blog puteri jeleb ni disebabkan nk buat homework blog heheh sbb kdg2 tak tau nk update sal apa walopun ada byk citer...hehe so harap si ayu tak marah yerk i cilok quest u ehehhe kita lawan sapa leh siapkan homework dlu k heheh...i pun ntah bile nk update hehe kdg2 mood rajin kdg2 maleh hehe :)

day 1- Recent picture of you and 15 interesting facts about yourself
day 2- The meaning behind your blog name
day 3- A picture of you and your friends
day 4- A habit you wish you didn’t have
day 5- A picture of somewhere you've been
day 6- Favorite superhero and why
day 7- A picture of someone/something that has the biggest impact on you
day 8- Short term goals for this month and why
day 9- Something you're proud of in the past few days
day 10- Songs you listen to when you are happy, sad, bored, hyped, mad
day 11- Another picture of you and your friends
day 12- How you found out about blogger and why you have one
day 13- A book you are reading now and why you like it
day 14- A picture of you and your family
day 15- Put you iPod on shuffle...first 10 songs that play
day 16- Another picture of yourself
day 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why
day 18- Plans/dreams/goals you have
day 19- Nicknames you have and why you have them
day 20- Someone you see yourself marrying or being with in the future
day 21- A picture of something that makes you happy
day 22- What makes you different from everyone else
day 23- Something you crave for a lot
day 24- Give a bucket list
day 25- What I would find in your bag
day 26- What do you think about your friends
day 27- A page of favorites
day 28- A picture of you from last year and now...how have you changed since then
day 29- In this past month what have you learned
day 30- Why did you decide to do this challenge

Monday, June 20, 2011

++mY BeLOvED AbAh 3++

ramai memberitahu pada jua tentang perangai abah sebelum abah pergi...abg din ank pakya ada bgtau jua...ada satu mlm abah pergi kadai kat dpn taman tu...pas smyg isyak slalu abah msti g kedai tu...mlm tu abg din kata abah mkn rojak buah...pelik gak...abg din tegur mlm2 makan rojak buah...abah meja lain...abah gelak je...pastu abah panggil abg din dok dgn dia...abg din masa tu nk amik mkn...bila abg din g kat meja abah...abah bgn n terus blah...terpinga2 abg din...pelik sgt abg din kata...menangis jua dgr citer abg din...huhu

pastu lak abah dgn biras2 dia tak byk ckp...makcik aku cik zai ada bgtau...masa kat kuala cik zai terserempak dgn abah...yg pelik abah senyum kat cik zai...cik zai pelik sgt.,..dia tgk blakang takde sapa pun..mmg abah senyum kat cik zai...sekali lg jua sebak dgr citer cik zai...tak penah2 abah buat cmtu...sbb cik zai jenis snyap abah pun snyap...kata org bila org tu sudah tiada baru kita perasan perubahan nya...

paling buat jua sedih bila mak cerita...sebak sgt...mak g pasar...selalu bab2 g pasar abah yg g..beli ikan perbelanjaan dapur barang dapur semua abah yg uruskan...msa mak g pasar org yg jual ikan keli tu kenal mak...dia tnya mana abah...mak pun bgtau abah dh meninggal...org yg jual ikan keli tu terkejut...sedih dia...sbb dia teringat msa last abah beli ikan keli abah tak cukup duit..takde duit kecik...org tu kata takpala yeop nnti bayarlah...bukan tak biasa dtg beli...abah usaha gak g pecah duit g bayar gak...pastu abah lalu kuar pasar kat dpn org jual ikan keli tu...abah siap jerit kat org tu...
''aku taknak dtg dh pasar ni...aku tak dtg dh..aku tak beli dh ikan kat kamu..'' siap jerit2 kat org yg jual ikan keli tu...bila mak bgtau abah dh takde org tu nangis sbb ingat apa abah kata...aku?? dh tentu2 sgt2 sebak dgr cerita mak tu...rupanya abah nk pergi selamanya....

yg ni paling buat jua meronta2 menangis...msa tu g umah opah...bwk opah g pekan mak beli brg...jua da simpan gambar abah...pastu jua tunjuk kat opah...apa opah buat...opah cium gambar abah...ALLAH...sayup hati jua...berkali2 opah cium gambar abah...mata jua dh berair dh tahan sebak...opah kata "alahai min...dh takde dh min...min jnji nk bwk g umah zawi..'' jua terus keluar kete dok kat tepi pokok...sebak sebak sgt....opah slalu citer sal abah...kalu balik umah opah abah kemas2 umah sapu2 umah...g beli nasik lemak...semua abah wat...owh ye...opah pun dh ikut abah pergi 3 tahun selepas abah pergi...

abah...abah tau kan jae dh kwin...dh ada ank dh pun...ada cucu dh abah...ada org kata ada iras muka abah...kalu abah ada tntu dia manja dgn abah...msti jua dh tak leh manja sbb dia ada...yg paling best besan abah tu kwn abah...pak berahim...dlu pak berahim slalu dtg umah kutip duit khairat kematian...tak sangka dia jd besan abah...kalu abah ada msti abah ada geng....

ank manja abah pun dh kwin...tp lum ada rezeki ada anak...abah doakan jua dr sna erk...yang paling menarik menantu abah ni peranagi sma mcm abah...apa yg abah suke mkn dia ske makan...mak slalu ingat msk makanan kegemaran abah tuk sam...sbb selera abah sma cm sam...mak syg benor kat menantu yg sorang ni...sma cm kak yati...ske makan apa yg abah ske mkn..mak mmg sygla menantu dia dua org ni...sebijik2...perangai cm abah...kalu mak bebel kat abah..abah cool je..sma cm sam...kalu jua bebel dia cool je...sma cm abah...sam mengingatkan jua pada abah...dia jodoh TUHAN hantar tuk jua menyerupai abah...

dlu abah ske wat geli2 amik tgn jua letak kat janggut abah...ALLAHUAKBAR...sam pun buat mende yg sma abah buat...msa mula2 sam nyakat jua cmtu jua nagis sbb ingat kat abah...sam terkejut jua nangis..jua bgtau dia abah ske wat cmtu...lihat TUHAN antar pengganti abah tuk jua manja2..sam manjakan jua sma cam abah manjakan jua...

sempena hari bapa ni...jua takda apa nk bg seperti yang lain2 bg pada bapa mereka..apa yg jua bg tuk abah adalah iringan doa agar abah tenang di sna dan abah di tempat di kalangan orang yang beriman...
amin...

abah sentiasa di ingat anak mu ini...

AL-FATIHAH buat abah tersyang

ZAMIN B YAHYA
kembali ke ''sna'' pada 04.04.04
SELAMAT HARI BAPA...



++mY BeLOvED AbAh 2++


smbungan entry...

smpai di hospital ipoh..jae awal2 dh kol sepupu aku yg der kat ipoh...which is abg in ank akak abah yg keje dlm bidang perubatan..dia dh ready tggu kat sna..aku yong am ngn jae follow nek kete mak ikut nek ambulans..

abah di tempatkan di CCU (kritikal care unit)...msa tu semua sedara jiran2 kami dh bgtau...ramai yg dtg jenguk abah...tak leh msuk ramai2 2 org je skali msuk...org2 taman boleh kata ramai yg dtg....tgk abah...abah tak sedar diri..aku tiap kali masuk tgk msti nangis...wyar byk...sedih sbb abah koma...doc kata tekanan darah tggi abah tggi..abah mmg ada darah tggi...pada msa yg sma doc detect abah ada kencing manis n jantung...ditambah pula paru2 abah berair...huhu sedih sgt sbb sekalis gus abah dpt semua tu...

doc kata abah special kes sbb kalu org ada paru2 berair since doc masuk ubat ia kan keluar melalui air kencing...tp abah lain...air keluar ikut mulut n idung abah...sbb tu badan abah biru2 mcm org lemas dlm air...sedih sgt...

di luar wad CCU dh ramai dh...sedara mara sya..anak2 buah abah..org2 taman...penuh..ramai sgt...jua berdoa jgnlah jadi apa2..huhu yong ngn jae ambil keputusan pergi amik opah...*mak abah...yg buat sya sedih abah rupanya dh jnji dgn opah nk bwk opah g umah kakak abah di ijok....

yong cerita kat aku...masa smpai umah opah...opah tggu kat tgga..*umah opah takda talipon...ats faktor opah dh tua telinga tak berapa dgr...kalu ada kecemasan jiran akan bgtau...rupanya ari2 opah tggu kat tangga tu...dia tggu abah...ari2 dia tggu..abah dh jnji dgn opah...abah ank bongsu dr 3 beradik..abah ank lelaki satu2 nya...bila yong ngn jae smpai opah kata "mana min *panggilan abah..katenya nk bwk g umah zawi *kakak abah...ari2 kome tggu min...nk mari tp idak mari pun..''

yong dgn sebak bgtau kat opah tntang abah...opah mmg jenis yg cool...kalu tgk muka dia mmg tenang mcm2 takda apa yg berlaku....opah terlalu tua..masa tu umur dia 80++ tak psti umur opah sbb katanya dia lahir tahun 1912..tp taula dlu2 dftar lmbat..dia ske duduk sorang2 di rumahnya...tak mau ikut kami dok bersama anak2nya...

takde rzeki opah nk jmpa abah...beberapa minit lg opah nk smpai abah dh pergi dlu...aku ingat lg tarikhnya.. 040404..tarikh yg cantik tp tarikh yg amat2 sedih dlm hidup sya..tepat jam 6.13 ptg pada hari itu jugak abah pergi...ramai org tak percaya abah pergi dlu sbb org tau mak yg sakit msuk hospital...bukan abah...smua tak percaya...ramai yg bertnya berkali2...

perasaan sya msa tu TUHAN sja yg tau...patutlah abah berubah perangai...rupanya abah nk tgglkan jua...msa tu aku abagi nk gler..separuh gler bila abah pergi..msa tu kwn2 sya pun dtg..pura,ira,hajar mama n ayah pun ada...betapa sya menangis sekuat2nya apabila abah dh pergi...

paling buat sya sebak bila opah smpai...yong ngn jae tidak ada semasa abah pergi...takda apa yg mampu kami ucap masa tu...sebak sya bertambah bila opah sikit pun tak nangis...sgt2 tenang...opah kata "dh takda dh min...'' allahuakbar...meronta2 sya melihat opah yg tenang...tp dlm hatinya sya tidak tau bagaimana...anak pergi dlu dr nya...tp opah sya sgt cool...itu yg buat sya sebak...

abah...betapa sedih jua abah bila abah pergi tggalkan jua...sedih sgt2...saat abah disempurnakan untuk disemadikan bertambah sebak jua...ramai org dtg menziarahi abah...ramai sgt mcm kenduri kwin...abah ramai kwn...org kilang paling ramai dtg sbb abah sgt baik dan sgt disenangi di tmpat keje....rezeki abah kerana byk org sedekah duit mcm kenduri kwin...mak sendiri terkejut...hampir 6k...ya allah...betapa ramai yg rasa kehilangan abah...jua pla??? beberapa hari jua terdiam bisu...jua paling terasa kehilangan abah...sbb jua sgt rapat dgn abah...mcm nk giler bila jua meracau2 ingatkan abah...smpaikan seorang ustaz suruh mak mandikan jua dgn air tanah pusara abah...sbb jua cm ilang arah...

lepas dimandikan barulah jua sedar...sedar dr apa yg berlaku...smpai mcm tu skali abah...sbb jua terasa lg abah mara jua pasal borang maktab tu...paling terkilan jua tak smpat cakap dgn abah msa abah pergi...tak smpat nk mintak maaf dgn abah...terlalu sebak bila jua menulis entry ni...betapa jua rindukan abah...teramat2...


pertama kali letak gambar abah...gambar msa kita g langkawi tahun 2000...mak ngn abah...

++mY BeLOvED AbAh++


untuk abah ''disana''
abah, bagaimana abah ''disana''?? semoga abah tenang dan damai ''disana''...betapa jua rindukan abah...semoga abah damai di sana..di kalangan org2 yang beriman...amin

teringat kira2 7 tahun yg lalu....seminggu sebelum abah berada ''disana''...

msa tu borang maktab kluar...beberapa mggu pas spm kuar...jua minat jd cikgu...abah pun pernah kata dlu mintak...tp hari tu jua mintak duit kat abah nk beli pin no tuk borang maktab...tp tetiba abah marah jua...abah tak pernah nk tggi suara dgn jua..*sbb nya saya adalah ank paling manja abah...paling2...

abah sound sya buat pertama kalinya..."buat apa mintak..belum tentu dapat!'' sumpah jua sgt sentap...sgt2...menangis bagai nk rak...tak pernah abah marah jua cmtu...selalunya mak yg selalu marah n bebel kat jua...abah mesti akan back-up jua...pas abah ckp cmtu jua bgtau mak...mak marah abah..napa ckp cmtu...as usual abah diam...*sma bila mak bebel2 abah akan wat dek je...

kalau di ikutkan jua paling2 manja dgn abah...dgn mak biasa je sbb am more dgn mak *adik saya...apa2 abah akan utamakan jua..smpai jae pun bengang *abg sya...kalu abah tpn umah sapa2 angkat abah akan ckp jua...kalau balik keje abah cr jua...apa2 abah beli abah beli tuk jua dlu...abah slalu bg duit belanja lebey kat jua...abah diam2 je..mmg abah manjakan jua....how much abah syg kat anak manja abah ni... :(

beberapa hari sebelum abah pergi...mak masuk hospital sbb demam...masa tu jua dok ngn yong...sbb join yong keje belia...jae tpn kata mak msuk sepital...tp msa tu yong kusus...jua dok dgn ank bos yong *kwn kat sna...esk nya jua beli tiket balik kuala...yong tak leh balik sbb kusus... balik sbnarnya nk tgk mak msuk sepital rupanya ada ''hal'' lain yg berlaku...2 hr pastu mak kuar sepital...mak ok takde apa2...msa mak kuar ari jumaat tak silap..

sabtu yong tipon..dia kata dia balik kuala pas kusus...mybe smpai lmbat...dlm kul 1 pagi lebey...bila yong smpai aku ngn abah g amik yong kat station bus...bila balik apa lg nyembang dgn yong...smpai kul 2-3pg...msa smbang2 dgr cm abah bunyi penat...ptg tu dia balik keje balik dr penang...abah keje kat kilang sbg drebar pas pencen askar...abah ni tarvel merata2 sbb kilang yg dia keje tu byk cwangan...kat singapore,kedah,perlis,kelantan,johor n merata2 lah...

abah suke suruh jua pijak blakang abah...bygkan lah abah soh aku pijak dia...*dlu2 slim bukan cm skrg...bukan naik satu kaki...naik satu badan k...abah badan tegap...beselah askar...dh kata jua anak manja abah...kalu soh pijak dia mesti soh aku walopun jae @ am ada dpn dia...pg tu tgh2 smbang abah panggil soh pijak dia..aku lak takde la rasa apa2 cbb mmg dh biasa..tp mlm tu abah bunyi cm penat...skali lagi aku buat cm bese...n terus smbnag dgn yong ntah kul bapa tido...

msa pg2 subuh...keadaan abah pelik...dia cm tak tentu hala...sat2 g bilik air..pastu dia mintak mak buatkan air tea..mak kata tggu jp air tak msk lg..dia mintak lg...mak pun apa lg bebel la marah sabar..air tak msk lg...dgr mak bising kami bgn...tgk keadaan abah ngn mak..apala yg deme tengkar pagi2 ni..*ngntuk sma sbb tido lmbat...yela mak pun tak bapa sihat sbb bru kuar wad kan...

mak pun bgtau lah abah pg2 dh bising ntah apa2 dia merepek mak kata...tambah terkejut abah siap terduduk dlm bilik air siap tercirit2..yong bising ckp kat mak bwk abah g hospital..last2 yong bwk abah g kecemasan...itulah last jua bercakap dgn abah...yong sorang je g..
msa smpai kecemasan abah smpat ckp kat sorang pakcik tu *kwn mak dia kenal..
''tolong aku din...aku penat rasa'' lepas je bwk msuk ke kecemasan abah terus collaps..pengsan tak sedar diri...yong terus tipon mak n soh mak siap2 dtg hospital...yong balik amik aku ngn am..jae bwk mak g hospital

abah kene hantar ke ipoh..sbb abah collaps tak sedar diri..byk wayar msuk kat badan abah...mak terangkan pada kami keaadaan abah...*mak jururawat di hospital kk..aku dh tentu nangis tgk abah...mak kata abah koma...smpai hospital koma...kira yong org terakhir ckp dgn abah...

*smbung sbb sya terlalu sebak....


Saturday, June 18, 2011

++DOA MeMpErOLeHi ZuRiAt++

AMALAN PERTAMA

1. Selepas Fajar ataupun solat Subuh
Baca Bismillah 1 kali

Kemudian selawat ke atas Rasulullah s.a.w. 3 kali

Setelah itu, sujud dan baca kalimah syahadah 101 kali

Dalam sujud tersebut, mohonlah kepada Allah SWT apa yang kita hajatkan.
Contohnya:"Ya Allah, kurniakanlah kepada hamba-Mu zuriat atau anak yang soleh yang Engkau berkati di dunia dan akhirat."

Kemudian tutup doa tersebut dengan membaca selawat 3 kali

2. Suami dan isteri digalakkan mengamalkan cara ini selama 15 hari atau teruskan jika masih belum berhasil. Jangan cepat putus asa kerana Allah SWT tidak suka terhadap hamba-Nya yang suka berputus asa.

AMALAN KEDUA

1. Suami hendaklah membaca "Ya Mutakabbir" (Allah Yang Maha Memiliki Keagungan) sebanyak 11 kali sebelum mengadakan jimak.

2. Isteri hendaklah membawa "Ya Awwal" 333 kali setiap hari.

3. Setiap hari, isteri juga hendaklah membaca "Ya Zaljalaali Wal Ikram" 11 kali, kemudian tiup di dalam air dan minum air tersebut.

4. Suami isteri hendaklah membaca Surah Yusuf, Surah Maryam setiap hari.

Amalkanlah dengan penuh keyakinan agar dimakbulkan oleh Allah SWT akan zuriat yang soleh dan solehah serta mendapat rahmat daripada-Nya.

juga beberapa doa yg lain juga....

1. Solat taubat 2 rakaat
    2. Solat hajat 2 rakaat- niat untuk dapat zuriat

    3. Doa Nabi Ibrahim : Allhuma innaka ta'lamusirniiwa'alaa niyati faqbul ma zrotii wa ta'lamu haajatii fa a'thinii su'lii wa ta'lamu maa fii nafsii faghfir lii zanbii
    "Ya Allah! Engkau mengetahui apa yang saya sembunyikan dan apa yang saya lahirkan, terimalah uzur saya; sesungguhnya Engkau mengetahui hajat ku, berikanlan permintaanku dan Engkau mengetahui apa yang ada pada diriku, maka ampunilah dosa ku."

    4. Baca ayat : " Rabbi habli milladunka zurriyyatan toyyibatan Innaka sami' uddua" - ayat 38 Surah Al-Imran
    Wiridkan ayat ini 40 kali lepas tu doa minta pada Allah

5. amalkan juga membaca surah AL-ANBIYA'A ayat 89...(Doa Nabi Zakaria)

''ingatla akan Zakaria ketika ia menyeru..YA TUHANKU,janganlah KAU biarkan daku seorang diri

tanpa beranak dan ENGKAU sebaik-baik yang mewarisi...''

INSYAALLAH dengan keberkatanNYA...



aloo comeinya...terbekenan kat gambar ni... :)

++('',)++

sgt tersentuh dgr lagu ni...

tetibe sayup dgr bait2 lagu ni...sgt mendalam maknanya....

jum hayati lirik nya dgn penuh perasaan...

Ku mengatur langkahku

Jalan tanpa bayang-bayang mu

Langit dan bumi setia menemani ku

Matahari menyinar tak pernah berpihak pada ku

Ku kepanasan tanpa perlindungan mu

Hari berganti hari

aku masih teguh menanti

Hadir diri mu dalam hidup ku ini

Rasa kecewa ada bila kaki penat berlari

Namun yakin ku kau kan ku temui

Ku takkan pernah cuba berhenti

Langkah ku mencari cinta

Yang ku tahu hanya tuk diri ku

Kan ku terus cari sampai hujung dunia

Kerna ku tahu akan ku jumpa diri mu

Dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpi ku selalu

Ku lihat semua gembira

Bila mengenali erti cinta

Senyuman ku beri hanya duka

Bila ingin teman tuk berbicara

Cinta jangan sembunyi

Mataku ku kabur mencari

Hadirlah dalam hidup ku ini

Cinta jangan engkau pergi

Bila langkah ku cuba

Untuk mengejar diri mu

AKAN KU JUMPA by AZFAR...


Friday, June 17, 2011

++SeMuA iTu KuAsANYA++


ASSALAMUALAIKUM SEMUA...

cerita ni dh lama sebenarnya sya nk cerita...setelah berjalan blog *blogwalking di blog2 yg saya lawat terpikir nk tulis cerita ini...jd sempena dgn anniversarry saya yg ke-2 few week ago...saya ada menyatakan bahwa sya akan mencerita entry yg pasti menutup semua persoalan :)

ini adalah jwpan bg semua persoalan yer...baca betuil2 n jgn tnya dh okey :)

a few months before setahun perkahwinan....

saya dan juga en sam sja pergi berjmpe pakar di sebuah hospital swasta untuk bertnyakan selanjutnya...

doc: berapa lama kwin??
sya: 2 bln lg setahun
doc: *senyum muda lagi takpa...
sya: kami ok doc org yg tak ok bz body..
doc: *senyum lagi beselah mulut org
sya&en sam: *senyum (wah kami lak senyum hehhe steady beb)

doktor siap check semuanya termsuk cek detail2 *siap cek saiz telur serta pasangannya sperm...cek rahim scan apa smua...tak perlu malu ok sbb nk share n nk tau mslah...
n doktor mengesahkan tiada masalah antara kami...
jd jwpn nya dh tentu2..

''semua itu kuasaNYA @ erti kata lain belum rezeki''

dan kami berdua menerimanya dgn ati yg terbuka...*sambil senyum sbb dh tau punca n masalahnya...

lebey kurang beberapa bulan selepas setahun perkahwinan...

beberapa cadangan mencadangkan supaya pergi mencuba kaedah urutan...dan sya telah mencuba berurut...perh sakit tp sedap lepas tu badan jd segar bugar...dan makcik yg urut tu kata kat sya..

makcik: takda apa lah...tggula setahun 2 ni...insyaallah ada..makcik pun dlu 6 thn bru ada
sya: yeke makcik...*senyum sbb semngat dr makcik tu...erm beselah makcik mulut org lama2 amik pot jugak..
makcik: erm beserlah mulut org...makcik dlu org siap perli2...kata makcik ni mandul la apa la
sya: erm mmg cmtu lah makcik...sakit ati jugak,,deme ingat tekan suis ke??
makcik: mmg cmtu...makcik lak bila dh ada kerap lak tiap tau..org siap kata cm mak kucing...pulak dh aku slah lagik...dlu takde slah ni berderet salah...tak phm...dhh kata makcik rope kucing lak...
sya: *senyum lawak la makcik ni...heheh (senjata baru bila org tnya hahah)

makcik tu siap bg petua n apa2 yg patut di amalkan...sekali lg sya senyum...
jd jwapan nya tetap sma...

''semua itu kuasaNYA @ erti kata lain belum rezeki''

saya balik dgn badan yg segar bugar n semangat :)

last sekali...

bulan lepas tak silap...

makcik saya merupakan seorang jururawat masyarakat (JM)*biasanya misi yg pakai line purple ni more tu kebidanan...dia dh lama cadangkan sya supaya buat pap smear...dan kebetulan after jepun mari sya teringat kata2 dia...dia cadangkan pada hari ke 10 after jepun menyerah kalah...makcik sya mengatakan ada patient yg buat pap smear bru tau apa sbb n ada yg terus lekat bila dh buat pap smear...dan sya pun pergi ke tmpat keje dia untuk buat pap smear...yg buat kwn dia staffnurse (SN) *pakai line biru

SN & JM: ishh ok je takde mslah...kedudukan pun ok...
sya: *terpinga2 heheh
SN & JM: takde apa ni...bole je...
sya: amende yg deme ni gosip aku pun kompius hahha

setelah dh check apa smua aku pun balik...di tgh jalan makcik aku kol...

makcik: kamu kat mana dh??
sya: nk smpai umah dh...
makcik: td cik zai smbang2 ngn SN...ni ckp terus terang ni...dia cadangkan kamu buat cmtu cmni bla bla bla....
*tak leh tau agak sensored
sya: owh yeke...ok2 jua kan buat...

owh ok...entry ni hanya nk share apa yg iktiar sya buat...bukan sya tak iktiar ok...jd jwpan untuk segalanya persoalan ialah.....family saya smua tak tanya pun...mentua pun ok...tp kat kg yg sya bengang ada satu kak *kire sepupu en suami boleh kata kalu mai smbang takde soalan lain...aku hangin gak...tak cukup ke cucu kome dh ramai...aku mula nk lazer bagai...ada skali tgh ramai2 leh dia tnya...

''ni bila lg nk ada ni...''
*aku dgn lazer n biadap nya jwb..
''laaa sok2 adala...kami nk wat team bola...tu kene rancang teliti...sok2 dh berderet sok kami pakat nk wat boria...''
*hah amik jwpan lazer aku...mentua aku dok senyum je...amik menantu dia dh naik hantu...apa ke bangang soalannya tnya aku...aduhai...kecoh tuil...mak mentua aku pun tak kecoh...huh *sentap

jd paham2 lah yerk...aku tak leh bg jwpn nya sbb...

''semua itu kuasaNYA @ erti kata lain belum rezeki''

sok2 kalu ank aku dh berderet sapa mulut cabul komplen aku cabai kejap2 tu jugak...

tak akan ku simpan
dalam hati ini
oh biarlah aku dengan hidupku
jangan kau tanya aku lagi
kerna hati ini dilukai
jangan kau tanya aku lagi
lupakanlah semuanya..
(ihsan lirik lagu farawahida)

*bek korang tanya PADANYA...

dh tentu2 DIA ada jawapan...

apa2 pun kene ingat...

''saiz doesn't matter''
samada kamu gemuk atau pun kurus
''money doesn't matter''
walopun ada duit atau takde duit
''subur or not subur doesn't matter''
bukan ini persoalan nya...
dan persoalannya adalah...

''kalu DIA nk bg rezeki itu dia akan bg la...walo apa keadaan sekalipun sama da cepat atau lambat...satu @ lebey...ingat tu''

jadi pada sapa2 yg dh kwin kalu kene tnya soalan cmtu buat tak kisah n tak yah mik pot...lantak hampa lah yerk nk tnya bagai yg penting aku ngn abg sam aku bahagia selamanya!!...lagi bahagia dr cite nora elena n si seth yg ntah apa2 yg kome smua dok siok feeling kat deme tu.......*berlakon je pun si aaron pun tak wat cmtu kat bini dia okey!!

sekian...



Sunday, June 5, 2011

++RiNGkAS & PaDaT++


''happy anniversary syg..dlm mse 2thn kte b'same byk yg kte lalui..thanx byk2 kat syg sbb jg mkn minum abg,sakit demam abg sumenye..maafkan abg sbb slalu wat syg terase ngn sikap abg...mungkin abg xmcm suami org lain yg dpt penuhi impian setiap isteri..abg mintak maaf ats kekurangan yg xdpt abg bg kat syg..harap kita bhgia hingga akhir hayat! abg amat menyayangi syg.. i love u...Azuha...''

terima kasih abg....dan

I LOVE YOU so much!!


Monday, May 30, 2011

++HaRi ItU dTg Lg++

sekejap betul masa berlalu...pejam celik dh nk msuk 2 tahun perkahwinan kami...mgggu depan adalah ulangtahun perkahwinan kami yg ke -2....

hmmm dalam tempoh 2 tahun ni mcm2 dugaan yg kami tempuhi...usia perkahwinan kami masih lg setahun jagung...wah gitu...

nk cerita mmg panjang...cuma entry ni dituju khas unntuk suami saya yg tersyang
EN SAMSOL SYED OMAR a.k.a. en bam bam saya ehehhe

pada en bam bam,
terima kasih kerana sudi jd teman hidup sya...
kamu adalah seorang yg sgt2 penyabar...
sepanjang sya kenal kamu 4 tahun lalu...
perangai kamu sama shaja
*maknanya tak berubah
ada certain2 part yang berubah skit heheh

paling best kamu tak pernah marah saya skit pun
muka kamu sentiasa senyum walopun kamu penat balik keje
ditambah pula dgn perangai bini kamu yang nyemedang angin satu badan...
*hhah ngata diri sendiri kot hahha

bila sya marah kamu...
kamu leh wat muke cool je...
*sakit ati pun ada nk gelak pun ada hahahha
sya ske buat kamu marah tp kamu tak pernah marah saya...
betapa baiknya kamu en bam bam
*bukan puji sbb laki sendiri okey...mmg betuil...

pernah saya terpikir...
cmnerlah kalu saya dapat laki lain sbg suami saya...
dh tentu kene mkn pelempang je saya heheh
mana nk dpt suami yg balik keje senyum je...
*walopun penat
mana nk dpt suami bila saya tido tolong ttup telinga saya
*ni mmg habit sya tido ttup telinga dgn bantal kalu takde bantal tgn en sam jd mangsa...
mana nk dapat suami bila ari2 bini dia ggit tgn sampai berbekas2 hahah
*bukan lucah k cuma geram...mmg dh jd tabiat ari2 msti ggit...gle bukan bini en sam hahha
mana nk dpt suami yg bersabar tahap cipan bila sya naik hangin sampai nk tsunami umah kami hahha
mana nak dpt suami yg bila sya keluar dgn kwn2 dia bg greenlight je..
*mintak izin ok....bukan men kluar je...
mana nak dpt suami yg ari2...setiap msa... cyg pp, peluk n said ''I LOVE YOU''
*sbb tu kami rasa mcm bercinta je...

kalu nk cerita tentang dia sgtlah byk...biarlah sya n dia shaja tau betapa happy nya kami sbb tu kami membesar dgn jayanya...heheh


pict ni di ambil last two weeks tak silap di laketown...otw pulang ke selama...


so abg sempena ulangtahun ni syg ingat nk pau abg ni heheh teringin tp taknak beli lg sbb nk try pau abg dlu hahaha dh bg greenligt dgn pantas syg ajak abg ke TUPPERWARE BRANDS hahahah


sbbnya abg dh ilangkan botol tupperware syg yerk huhu
*hnya org yg obses ngn tupperware je tau nilainya huhu


yg ilang kaler ijau tu...sygnya sbb yg baru ijau dia tak cntik langsung...tak minat ijau kaler baru tu tak lawa...


ijau baru yg tak lawa...biru tetap lawa heehee

al kisahnya pada haru itu aku keluar ke kuala jp...rupanya en sam letak botol tu di atas kereta di bahagian hadapan sebelah kiri...so saya tak perasan ada botol eco tu...

bila smpai satu selekoh *tak jauh pun around 500m dr umah sya terperasan ada mende jatuh...sya tgklah apa yg jatuh sbb takde apa pun...so memecut dgn slumbernya...

2 hr pas tu tgh smbang2 sal nk bw bekal ke tmpat keje *sbb en bam bam pakai kaler ijau tu...bru dia kata abg letak ats kete then baru aku pasan laa patutla dgr bunyi mende jatuh tp tak tau apa...

huhu siap cr lg tepi2 jalan...smpai skrg sya tgk2 huhu agaknya takde rezeki hehhe
*haish ggit jari aku hahahha sedih beb huhu senyum kelat je aku hahah en sam leh wat muke hehehheheheh dgn muke sweet2 nya *sorry syg :)

takpala abg apa yg penting sya syg kamu ketat2 muah muah hehehe

semoga perkahwinan kita berkekalan hingga akhir hayat...
sayang abg from the bottom of my heart...
insyaallah satu hari nnti kita pasti dikurniakan cahayamata..
hanya TUHAN je yg tau segalanya DAN hanya kita je yg paham apa yg berlaku sebaliknya...

nnti sya akan tulis entry yg pasti meleyapkan semua persoalan... :)