Tuesday, July 19, 2011

++KaU pErGi JuA++


AL-FATIHAH

MUHAMMAD ADAM AHNAF B ABDUL RAHMAN

03/05/2011 - 15/07/2011

saya n family mentua msih lg bersedih dgn kehilangan si kecik ni...tak puas lg nk manja dgn dia...huhuu

last 2 weeks bru je wat kenduri cukur jambul kat dia...msa tu dia dh start batuk dh..mcm biasa aku mmg suke amik gmbar ank2 buah ni sbb nk bg achu dia nun di jordan tu tgk..gambar kali ni gamabr terbaru dia botak..nmpak sgt berisi muka dia...

adam lahir tak ckup bulan..7month++ lahir kecik je 1.75kg...msa dia mninggal umor dia 3bulan (berat pun dh cecah 3kg++)...huhu manalah kak na (mak dia tak sedih) sbb smpat jaga dia belai n manje ngn dia...kak na adalah kak ipar sya (kakak en sam) sedih sgt tgk kak na...sbb kak na ni jenis yg happy gelak2..nk plak bila dh join venture dgn adik2 ipar n kak iparnya (termasuk aku)

msa kamis lepas (14hb) ptg tu kami g tgk arwah...tp tak leh msuk jmpe sbb mak n ayah dia je leh msuk...so kak na kuar kat luar smbang ngn kami...kak na nangis sedih tgk dia...dia kata adam kene msuk tiub nyusu kat tiub...aritu adam tak tido pun...mata ke ats je riso kak na...demam plak tu suhu 40..sian sgt...terkilan sbb tak dpt tgk dia...

kami pun blik umah cm biasa...ikutkan en sam ajak lik kg tp kebetulan adik sepupu dok di umah sbb mak dia kusus..sya ckp ngn en sam takde apa2 lah adam msti baik nnti...aku lak dok tingat tak dpt tgk adam smai termimpi2 dok main ngn dia..pukul 4pg mak kol bgtau adam dh pergi...sentapnya hati sya huhu..sedih sgt huhu nk terus blik kg pun susah sbbnya bdk2 ni nk ke sek...nk tknak kene tggu kul 7 bru leh lik...

smpat jugak bukak fb sbb nk msg adik...adik terus kol..apa lg nangisla sya huhu sya bru je msuk gmbar adam terbaru di fb pada rabu...smpai kg lebey kurang jam 8 lebey...sdih sgt tgk kak na...tgk arwah mukanya bulat bersih tenang je...makndak plak yg nangis sgt...sbb makndak selalu cium2 dia...huhu yg sedih rupanya adam tak smpat pakai bju makndak bg...huhu

ari ahd mlm kat umah tggl aku ngn mak mentua je...kami dok smbng smpai kul 12 lebey...aritu kami smbng byk...kak na msg kat aku tgh2 smbnag ngn mak..dia kata dia sedih tgk brg2 adam..dok byg dia tido je..kak na siap tnya kat aku (tak pernah2 dia tnya) makndak bila nk ada bby...amik lah semua brg dia...waaaaaaaaaaaa mau tak banjir...huhu paling sedih kak na kata bju merah adam tak smpat pakai lg...huhu dia kata dia sedih tp dia redha..tak puas peluk cium dia lg kak na kata...mak mentua aku pun sdih aku bgtau msg kak na...sebenarnya last year ank kak na meninggal juga sbb lahir tak cukup bulan...meninggal after born..mungkin tu tak terasa sgt sbb tak smpat jaga..tp adam smpat kak na jaga 3 bulan...huhu di sini sya da ceritakan...bygkanlah perasaan kak na...yg sedih bby adam ni ank last dia sbb dia dh ikat after 3kali operate...jd itu lglah yg paling sedih...ingatkan lehlah dia jaga adam...harap kak na n abg man tabah...insyaallah mereka tggi kak na di sna...kak na tnya gmbar adam leh cuci tak?? mak mentua sya kata nnti2 lah dia soh sya cuci sbb bru lg...nnti sya akan cuci n buatkan satu album tuk kak na simpan sbgai kngan.. (kak na takde pun sekeping gmbar adam sbb aku je yg amik gmbar dr hp n dg cam)

n buat pertama kalinya mak mentua aku tnya pada aku (mak tak pernah tnya sbb dia tau soalan ni sensitif) mungkin sbb berkaitan msg yg kak na tnya aku n aku pun terangkan pada mak seperti yg tertulis di enty ni betapa bertuahnya sya sbb mak mentua sya sgt2 supporting n memahami...dia kata takpalah nnti adalah rezeki...aku lak dok tahan mata dr banjir...huhu

sya sgt2 syukur sbb mentua sya memahami n suami yg sgt menyokong sya..

p/s: semasa menulis entry ni mood saya sgt2 lah down...tabahkanlah hati ku YA ALLAH!

4 comments:

Mrs IjaL said...

al-fatihah =( semoga ibu adam n family tabah...

('',)MiSs mRs.SaMsOL said...

mak adam sedih sgt sbb adam kire last sbb dia dh ikat dh operate 3kali...tp dia redha...sedih tgk dia...aku bg bju kat adam tak smpat pakai lg huwaaaa

Tupperware Lover said...

huhuhuhu.. sgt sedey.. lagi plak mmg ada anak kecik ni lagi tersentuh..huhuuh.. al fatihah

alang said...

alfatihah... moga tabah...