weekend yg lepas (16 & 17 jan) aku telah membuat 2 menu yang agk sedap heheheh iaitu menu yang pertama ialah:
CAPATI & PUREE WITH SARDINES
ni adalah bahan basic tuk wat doh capati iaitu tepung ATTA
doh yang sedang dalam poses diuli bg lembut iaitu campurakn dgn air suan sikit + garam skit
doh yang sudah siap (seelok2nya malam bancuh esok pg buat) jgn lupa ttup bekas yerk
kuah sardine yang dh siap untuk dimakan hureyyy (boleh jugak makan ngn kari yerk)
sebelum masak uli cm gini bg leper
capati yg sedang hangat di ats kuali leper
doh yang sama cuma setelah di uli goreng dengan minyak yang byk n panas..jgn hangus yerk
menu yang kedua ialah:
LAMB CHOP WITH BLACK PEPPER SAUCE
daging kambing yang telah diperam dgn bahan2 yg dicampak jerk heheeh (daging kambing ni leh beli kat pasaraya yerk)
dipanggang or di grill atas kuali leper yg byk jasa ni hehehe
sos lada hitam yang men campak jerk bahan2 dier heheh
last but nit least ni lah hasilnya yang kosong jerk takder deco paper sbb tak paln pun nk wat heheh jdlah...
DAN MANGSA MASAKAN INI ADALAH SUDAH SEMESTINYA:
p/s: hahaha tingat maser cintan cintun dlu capati ni lah aku duk jamu maser ader satu kali en sam ni dtg lepak2 kat umah aku...hehhe kami tak dating di luar tp dating di rumah with mak hahah n si lamb tu fav en sam yerk...so pemangsa jmper mangsa yang tepat hehehe
No comments:
Post a Comment