Tuesday, September 15, 2009

+mAKiNg kUiH rAyA+


semalam aku buat kuih raya...sjer wat tambah2 takkan nk beli jerk yer tak?? dah leh wat bek buat...so,ari ahad tu aku telah mintak izin en.sam hantar ke umah mak aku nk wat kuih raya (mak ader oven besar) heheh

so aku pun wat almond london...kalu nk beli mmg mahal beb kuih ni...aku pun bukan minat sgt tapi aku ske wat kuih ni..sbb celup cokelat...cm nini cokelat celup tu heheh so aku wat kuih ni dlam 1kg tepung dapatlah dalam 400+ bijik ok...bayangkan kalu beli...jadik org yg wat kuih ni mmg untung berganda2 ok...daripada beli baik aku wat kan...

so biskut ni dah wat dah cuma tak celup agik jerk...jadik smlm aku pun celupkan cokelat...ader assistant tahun ni heheh jom lihat...







en samsol yg tolong taburkan cokelat rice...baik dier tolong tapi baik ada makna...tolong tp siap oder teh ais...hampeh heheheh en sam en sam u make my heart bergoncang ok...heheh love u..

hasilnya....



tapi tak leh jual...tak kose den...buat tuk sendiri pun ponat...ader assistant nk upah air dlu heheh ready to eat for hari raya.....nanti esk luse wat biskut cornflake lak...

6 comments:

AZAM KUALA KANGSAR said...

Ehem, Tak kan upah teh ais je kut, ahak2.

I_Hate_Lolipop said...

romantik sial buat kueh ngan laki ko...hahahahaha. make sure ada time kami balik raya..

mrs sam said...

en azam - hal kelambu tak leh publish kat blog hahaha wink*

mrs sam said...

kejap ajerlah romantiknya heheh ok syatul ko masti datang umah aku tau...make sure kol dlu leh aku masak...ko kan request mcm2..silalah request..supaya sng aku nanti

AZAM KUALA KANGSAR said...

Teh ais? Hal Kelambu? Tak faham den apa kaitannya, hahahahah

mrs sam said...

en azam - eleh wat2 mereng plak...bukan cikgu byk makan garam dari saya ker?? hikhik nasib tak kene darah tinggi kuang2 (tggu pas raya nk balas dendam hahah nanti bwk kuih tak nk bg cikgu kat lorong rezeki :p hahah)