Tuesday, September 8, 2009

+tERaSa mERiAhNyER+


Yyeye....pg tadik maser g sek dgr lagu raya...dendang perantau...alamak sedapnyer lagu tu....so sekarang terasa suasana raya....semangat dgrnyer...tp antara lagu2 raya lagu yg lama2 jugak sedap...lagu p.ramlee,saloma,ahmad jais,m.nasir,sanisah huri,syarifah aini,hail amir&uji rashid.anuar zain&ellina n semua lagu2 yg lama2 yg mmg terasa kemeriahannya bila berkumandang...

tp rasernyer tahun ni lagu balik kg mungkin jadik sejarah sbb since kedua2 opah n atuk aku dh meninggal kami dh tak balik kg jadik beraya kat umah jer(now umah mak aku jadik kg sbb smua adik2 mak aku kumpul kat umah mak aku)..so tahun ni setelah 3 tahun tak silap aku akan balik kg...(which is umah en samsol...)hmmm tahun ni terasa suasana balik kg...n setelah 23tahun beraya dgn mak n family n buat julung kalinya tahun ni raya ngn hubby...sedih pun ader happy pun ader...yg sedih sbb selalu raya ngn mak...yg heppy tahun ni raya ngn family baru,...hopefully tahun ni lebih meriah lagik...

tp yg paling best maser zaman kanak2 dlu...dgr jer nk raya seronok kemain....dlu arwah abah bawak kami adik beradik g shopping raya....beli baju...tp semua jadik kenangan buat aku....bila dh besar ni suasana raya aku raser paling best pada raya pertama jer...then lepas tu cm beser jerk...tak taulah bila dah kwin ni lain plak...kiter just siapkan suami tuk raya then persiapan umah serta kuih muih...

so this year macam biasa aku buat kuih raya yg wajib iaitu almond london n cornflake madu...then biskut makmor serta mazola join venture ngn mak...bila erk nk mula wat heheheh mggu ni en samsol dgn baik hati ajak g shopping raya heheheh menarik tu heheh tak taulah tahun ni nak pakai baju kaler per...

so...dh dkat nk raya ni...ramai dah sibuk nk wat persiapann raya...so selamat ya tuk semua yg sgt bz sekarang...

2 comments:

I_Hate_Lolipop said...

aku mahu biskut makmur...sila sediakan.

mrs sam said...

sila datang rumah mak kau raya ketiga...smlm mak kau dh wat biskut makmor yg mmg maveles hehehe