Monday, August 24, 2009

+bErJaYa+

hmmm 2 hari sudah berjaya berpuasa...tp aku masih pening tiap kali nk bgn pk nk masak aper...huhu maser ari 1st aritu dah ok dah masak paru black pepper,udang masak sambal n sayur kacang...serta air tebu...then smlm dah jimat menu sbb buka pose umah mak (kalu tak plan nak msak udang masak lemak + nenas..)
so arini aku plan masak udang masak lemak + nenas, pargedil daging, udang goreng tepung n coktail mungkin...esk plak nak msak aper?? huhu peningnyer....dlu maser bujang tak kisah nak makan aper pun..tp dah ader en sam ni kene lah jugak pk selera dier...nasib baik udang msak lemak tu dier yg request...takder pk dah...tp bila aku tnyer dier ''nak msak aper arini abg?'' dier jwab ''abg tak kisah paper pun'' adui ni yg aku pening ni...
tu lah pada kaum lelaki ingat sng ker pk nak masak ni...kalu wat servay g tanyer para isteri pasal masak semua akn jawab benda yg sama....bukan tak reti msak cuma tak tau nk msak aper...sbb tu bila bulan pose aku ske tgk rancangan masak2 sbb dari situ dapat idea...
antara beberapa menu yg di plan untuk di masak ialah nasi ayam, tomyam, apalagi erk...tak taulah huhu so jwbnyer kene bukak web atau bukak buku untuk cr idea....sbb aku pun ske try menu2 baru ni....
p/s:boleh tak saper2 bg cadangan menu...mana tau kiter leh share2 ker...

2 comments:

AZAM KUALA KANGSAR said...

masak ayam kat KFC, ahak2

mrs sam said...

hahahahah amboi hehehe boleh nanti saya cakap soh org ni bayarkan->sambil bg no tpn,alamat rumah,ic n nama penuh cikgu azam hahahahah orait tak??