Tuesday, August 18, 2009

SeDAp TaK???



heheheh sedap tak ni barang??? hehehhe actually aku pun bukan minat sgt buah ni tp apa produk yg berasaskan strawberry aku sku cm cokelat dier ker, kek ker, aiskrim ker...so arini nk share wat strawberry cokelat...buat reti la makan tak minat sgt...tp kalu dah makan tak hingat dunia hehhehe so jom share...

bahan-bahan
#cokelat masak
#fresh strawberry
#poroyok besar a.k.a. periuk
#periuk kecik (muat dalam periuk besAR)
#cokelat rice (kalu gemor tak gemor tak payah)
#sarung kuih a.k.a cup cake nyer sarung
#ayor (untuk double boil)



mula-mula susunkan sarung cup cake ats pinggan ke dulang ker ikut ske kome yerk...



then susunkan strawberry tadi dalam sarung cup cake tadi....ikut seke kome nak susun gaya maner yerk...


dalam situasi yg sama masukkan air dalam periuk besar tadi n didihkannya...then masukkan periuk kecik tadik dalam periuk besar...cara ni dinamakan DOUBLE BOILING...(tak tau care bukak GOOGLE search ek...sbb tak smpat nk capture gambor) lepas itu masukkan cokelat masak tadik dalam periuk kecik n kaco hingga cair...



ok dah masak cokelat tadi tuang kan ke ats strawberry tadi erk....nk boh banyak ker skit ker terpulang erk....daun tu nak bukak pun leh tak bukak pun takper tp aku sjer tak bukak nk tunjuk skit ni buah strawberry hehehhe


tadaaaa!!!! ni lah hasilnyer....kalu ske cokelat rice taburlah erk bg tantik skit...then apa lagi...soruuu (malantak) ler....heheh selamat makan hehhehe



2 comments:

I_Hate_Lolipop said...

jua...nak...nak gi honeymoon tak ajak.

mRs SAm said...

bila aku honeymoon muhahahha aku g family holiday huhuhu tak g pun lagik honeymoon....